maandag 15 augustus 2011

Pannenkoeken.

Het recept is al jaren in ons bezit, eens een mooi wit papier, nu geel, met vlekken, zoals eigenlijk een echt goed recept hoort te zijn. Gebruikt dus !

Voor deze pannenkoeken heb je nodig :

500 gr. bloem,
1 liter melk,
4 pakjes vanillesuiker of 4 soeplepels fijne suiker,
1 afgestreken koffielepel bakpoeder (laat ik meestal achterwege),
snuifje zout
250 gr. solo (gesmolten),
4 eieren (grote)

Bloem, bakpoeder, suiker en zout mengen en stilaan de liter melk onderroeren. De dooiers, de gesmolten boter en tenslotte het stijgeklopt eiwit er stilaan onder mengen. ( Je kan het ook klaarmaken zonder het eiwit op te kloppen, dan zijn ze wel niet zo luchtig uiteraard)

Het voordeel is dat je de pan slechts voor de eerste pannenkoek moet invetten, daarna niet meer.
En verder :

Eet smakelijk ;-)


Met dank aan Bernadette die ons dit recept reeds lang, lang geleden bezorgde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten